03 januari 2008

Benoemen en Bouwen?


Het nieuwe jaar is nog maar amper begonnen of iedereen probeert er weer een politiek slaatje uit te halen. Doekle Terpstra schreeuwt het Trouw van de daken. Tolerantie is het toverwoord.
Tolerantie, een signaal door blanken(citaat Doekle) afgegeven naar allochtonen.

Tolerantie hebben we ten opzichte van andere geloven. Iedere, ook nog zo onbeduidende religieuze sekte, mag hier hun geloof uitdragen, praktiseren en/of een kerk voor hun gemeenschap bouwen. Sterker nog, bij mij in de buurt is een hervormde kerk omgedoopt tot Moskee. Doe ik niet moeilijk over, daar de klandizie toch al kwijnende was en de Mohammedaanse samenleving stond te springen om een gebedsruimte.
Tolerantie hebben we aangaande ons geloof. Iedereen in Nederland mag grappen maken over onze profeet, Jezus van Nazareth.
Tolerantie hebben we als onze overzeese landgenoten niet weten wat ze met hun criminelen moeten doen, daar hun Bon Futuro gevangenis vol is. Kom maar hier met die jongens en we geven ze een huis in Nederland.
Tolerantie hebben we als een minister van de Antillen schreeuwt dat Nederland schuld heeft aan het vercriminaliseren van hun samenleving. Hun bloedjes van kinderen zijn in de cocaïnehandel gestapt omdat er zoveel vraag in Nederland naar was. Tja, dat kan je hun natuurlijk niet verwijten volgens een, dacht ik, redelijk ontwikkeld mens, als hun minister.

Mogen wij misschien van mensen die niet de oer Nederlandse mentaliteit hebben, maar wel in onze samenkleving wonen, ook een beetje tolerantie verwachten ten aanzien van onze gebruiken.
Ik vind van wel. Een gast in mijn huis zal zich moeten gedragen naar de wensen van zijn gastheer, in dit geval ik dus. Hij/zij/het spoelt netjes de wc na gebruik door, ook al is dat in hun land van herkomst ongebruikelijk vanwege watertekort.

Zo vind ik ook dat het signaal door blanken afgegeven naar allochtonen(citaat Doekle Terpstra) aangaande tolerantie volstrekt overbodig is. Er wordt m.i. al meer dan genoeg getolereerd van onze gasten, bv bloedwraak, moet bespreekbaar zijn.
Invoeren Sharia, moet bespreekbaar zijn.
Onderwijs in het Arabisch, moet ook kunnen.
Vrouwenbesnijdenis ook voor de Nederlandse vrouw in het ziekenfondspakket.
Bullshit!

Wie in Nederland woont, praat Nederlands en tolereert onze Nederlandse gebruiken.
Tolerantie moet ook komen van onze gasten. Als katholieke gelovigen tolerant zijn t.o.v. cartoons over hun profeet, verwacht ik dat ook van Nederlandse Islamieten, als het gaat over Mohammed.
Wij hebben hier niets te maken met de mening van een of andere middeleeuwse geitenneuker uit de heuvels van centraal-Turkije of een analfabete Imam uit het Rifgebergte in Marokko.
Je woont hier, waar onze gebruiken en tolerantie gelden. Een tolerantie die past bij de Nederlandse cultuur en niet aangepast moet worden aan onze gasten, omdat enkele teergevoelige schepseltjes er niet tegen kunnen dat hun geloof en/of de koran kritisch worden doorgelicht.
Ook dat behoort tot onze cultuur, kritiek kunnen en mogen uiten op alle facetten van de samenkleving!
Wen er maar beter aan. Zo niet, doei.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

scherp en juist geformuleerd.
.........die zich niet kan aanpassen
lazerd maar op
we hebben al genoeg idioten in Nederland
waaronder ook een stel Islam_fanatici met vreemde ideeen
als ze inderdaad geen respect kunne opbrengen van onze gastvrijheid
dan is het 'OPZOUTEN'
Bovendien hebben een aantal veel kritiek op onze Westerse maatschappij maar ze profiteren er wel van. M.a.w. het zijn (ten dele ook nog) huichelaars, en hypokriet, Ook op hun eigen vlak, met name als het gaat om vrouwen, ze moeten als maagd trouwen maar de mannen neuken wel met de meiden hier in het Westen. Toppunt van hypocratie.
De vrouwen_opvanghuizen zaten op een gegeven moment helemaal overvol met Islamitische vrouwen die zwaar mishandeld waren....., stond er niet ergens in de Koraan dat je een vrouw helemaal niet mag slaan. Ze lezen dus alleen wat hun uitkomt en wat ze ervan kunnen begrijpen denk ik. Ach ja en zo kan ik nog wel veel meer opnoemen.
Ik moet me ook aanpassen in een ander Islamitisch land anders .....

Als ze zo graag de sharira willen hebben hierzo, dan moeten ze m ook maar toepassen , maar dan opzichzelf en val een ander (Nederlander) daar niet mee lastig.

Volgens mij zijn er toch juist veel mensen uit die landen waar de sharira wordt uitgevoerd,....ontvlucht.

...Geert heeft nog een hoop te doen in Den Haag.

Groet,
M@rinu$

Anoniem zei

Also ich verstehe die Leute nicht mehr, was heist den Tolleranz? Damahls habe Ich doch auch die Holländern acceptiert wie Sie sind? Ich habe sogar (ohne zögerung) Käse und Frische Haring mit gegessen. Und anderseits hat Mann mich akzeptiert wie ich war, mit all Meine Sachen dazu; ja, wirklich keine Zugwagen war damahls zur viel.

Nein die Holländer sind sehr Gastfreundlich; ich glaube nicht das wir das im Pruisen so machen werden. Wir haben ja auch kein Platz dafur, denn unseren Lebensraum ist einfach nicht ausreichend.

Der Keizer meint das Holland ein Super Land ist.

Keizer Wilhem

Anoniem zei

Beste Wilhelm

De ontwikkeling heeft niet stil gestaan sinds "la grande guerre".
De moderne mens heeft hedentendage de beschikking over vertaalmachines. Ook voor oost-Germaans naar west-Germaans. Deze zijn te vinden op internet, ook al zo iets wat er in 1918 nog niet was.
De groenten