18 januari 2008

De film van ome Willem


Ik heb in mijn leven nog nooit meegemaakt dat de Nederlandse regering zich heeft bemoeid met de inhoud van een nog uit te komen film. Zelfs niet toen het leven van Klaas Bruinsma(de Dominee) verfilmt ging worden, waarin onze prinses Mabel toch een hoofdrol vervulde. Ongetwijfeld zal dit de monarchisten zwaar voor de kop gestoten hebben, maar er was geen reden om de filmmakers en bioscopen te beschermen tegen eventuele aanslagen van beledigde oranje fans te lande.
Ook kan ik mij herinneren dat, toen de Last temptation of Christ in Nederland uitkwam, er hooguit wat boze brieven in de krant kwamen en enkele stilzwijgende protesten voor de bioscopen plaats vonden.
Heel anders is het wanneer je de Koran kritisch onder de loep neemt, dan is opeens alles geoorloofd, althans volgens sommige Islamieten.
Nu is de frater absoluut geen fan van onze blonde Geert, maar wel een fan van vrijheid van meningsuiting, ook als die mening sommigen voor de kop stoot.

De Nederlandse regering is hier een andere mening toegedaan, namelijk: drijf geen buitenlandse regeringen tegen ons in het harnas ook al zijn ze nog zo fout.
China bijvoorbeeld, waar dadelijk de olympische spelen plaats vinden en een toonbeeld van goed georganiseerde dictatuur is, wordt geen strobreed in de weg gelegd. Sterker nog, als er geopperd wordt om de spelen te boycotten vanwege de schendingen der mensenrechten, kan de Chinese ambassadeur ongestraft deze acties veroordelen. Ik dacht nog wel dat geen enkele diplomaat hier in Nederland ook maar iets te zeggen heeft over het handelen der Nederlanders, laat staan dreigen met het vingertje.
Zo ook grootmufti Ahmad Badr al-Din al-Hassoun van Syrië. Ik citeer:
mocht Wilders besluiten in de film de Koran te verbranden of verscheuren, betekent dat simpelweg dat hij aanzet tot oorlogen en bloedvergieten. Het is de verantwoordelijkheid van het Nederlandse volk om hem ervan te weerhouden.
Daarbij gaat de beste(?) man simpelweg voorbij aan het feit dat het zijn verantwoording is zijn schapen op de rechte weg te houden, daar hij de herder van zijn gemeente is.
De frater vindt het ook erg vreemd dat de scheiding tussen kerk en staat, zoals we die al eeuwen kennen in Nederland, nu opeens ongedaan gemaakt wordt ten behoeven van de grootmoefti van Syrië. Wat bij hun normaal is hoeft dat hier nog lang niet te zijn.
Zo ook de middeleeuwse opvattingen over geloof en beledigingen.
Bloedwraak bestaat hier gelukkig allang niet meer en moet ook niet terug geïntegreerd worden door mensen die de middeleeuwen nog niet gepasseerd zijn. Dat zou pas echt verwildering zijn!

De Nederlandse regering zou er beter aan doen haar eigen landgenoten en hun verworvenheden te beschermen tegen mensen die onze vrijheden niet tolereren. Leidt het uitkomen van Wilders zijn film tot ongeregeldheden en/of aanslagen hier, dan zal de Nederlandse regering krachtig moeten optreden tegen die personen die onze verworvenheden met voeten treden en niet tegen de persoon Wilders, zoals de grootmoefti dat wenst.
Ik kan niet wachten tot die veelbesproken en nog nooit vertoonde film uitkomt!
foto: de grootmoefti met de onuitspreekbare naam

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte eerwaarde Venerius,

Dat de Nederlandse overheid als een stel broekpoepers reageert ben ik helemaal met u eens.
Maar ik vind Geert bijna net zo'n doorgedraaide moefti met onuitspreekbare faam om de ongelovigen te verketteren in zijn obsessie om "de islam" te stenigen. Daarmee overschrijdt hij onze landgrenzen en kan hij ons op de kaart zetten in enge landen zoals Syrie. In het belang van mijn medeburgers zit ik daar niet op te wachten. U moet goed weten dat het overgrote merendeel van de moslims in Nederland daadwerkelijk gematigde Nederlandse staatsburgers zijn en niets op hebben met extreme fundamentalistische gedachten zoals u eerder al eens heeft beschreven. Het gaat om een kleine groep godsdienstfanaten, frater. In dit geval heb ik er niets op tegen dat de overheid de grote groep hardwerkende mensen met een islamitisch geloof en ook de autotochtone burgerlullen zoals jij en ik wil beschermen tegen mogelijk nadelige konsekwenties van het uitbrengen van dit filmpje. Maar nogmaals, men doet het op een pathetische wijze. En nog iets beste frater. De heer Wilders dankt zijn politieke carriere aan dit stokpaardje wat hij gretig over heeft genomen van Hirschi Ali. Is u dat ontschoten ? Politici zijn niet te vertrouwen. Ook Geert niet. Ookal komt hij dan uit uw geboorteprovincie, het enige wat hij wil is macht. Net als die moeftie die niets van Nederland weet. ;-)

Gruusgott,

Ignatius

Anoniem zei

Beste Ignatius, al weer een tijd niet gezien makker. U heeft zeer zeker gelijk als u stelt dat de grossmufti en blonde geert inhoudelijk op elkaar lijken. De Frater gaat zelfs een stap verder door te stellen dat ze qua uiterlijk elkaar ook niet veel ontlopen. Om dat aan te tonen was de Frater gisteren tot diep in de nacht bezig om een foto van Geert met beide handen ten hemel geheven, net zoals de grodssmufti, proberen te vinden op internet. Helaas. Maar wat niet is kan nog komen!
Nogmaals de Frater heeft niets met verdwaasde fundamentalisten op, Nederlands blond of Marokkaans bruin. Geef mij maar een Belg en die mag in beide kleuren, blond en bruin!

Anoniem zei

Geachte eerwaarde Venerius,

Nou het kan nog sterker !! Ik heb gehoord dat Geert in die film zelf figureert als moeftie. Alle moefties natuurlijk naar het theehuis als ze er met een camera op af gingen. Tja, DE film van Wilders he. Maar ze wilden natuurlijk geen eenzijdig verhaal. Gelukkig vond de art-director in Geerts emotionele expressie en priemende blik een goede figurant. Dat vind ik dan ook wel weer cool van Geert ! Maar wellicht niet zo moeilijk als je de zachte G met de paplepel van binnen naar buiten hebt gekregen. Hij speelt onder de naam "Asmgelis Magaliz".

En dank voor uw eerbiedwaardige woorden,

chantee (le soir est jeune),

Ignatius

de Frater zei

Persbericht op MSN

21-01-2008 16:39:12
Iran waarschuwt Den Haag over film Wilders

TEHERAN - Een Iraanse parlementariër heeft de Nederlandse regering maandag gewaarschuwd over de anti-islamfilm van Geert Wilders. Als Den Haag de vertoning niet voorkomt, zal het Iraanse parlement de Iraanse regering oproepen haar betrekkingen met Nederland te heroverwegen.

Dat meldde het Iraanse persbureau IRNA maandag. Volgens de afgevaardigde Alaeddin Boroujerdi, die voorzitter is van de parlementaire commissie voor Nationale Veiligheid en Buitenlands Beleid, kan de film leiden tot ,,uitgebreide negatieve reacties'' van moslims over de hele wereld.

Iran gaat gebukt onder een islamistisch regime.

Anoniem zei

ja Frater, de combinatie van geloof, onwetendheid en macht is levensgevaarlijk. Dit geldt niet alleen voor de Islam of geblondeerde Limburgers.

de Frater zei

Dit las ik vandaag op MSN, het begint zo langzamerhand echt een soap te worden:

'Koranfilm kan tot meerdaagse onrust leiden'

HILVERSUM - Het ministerie van Binnenlandse Zaken houdt er rekening mee dat mogelijke ongeregeldheden als gevolg van de Koranfilm van Geert Wilders meerdere dagen zullen aanhouden.
Het departement heeft daarom maandag in een brief aan gemeenten, politie, brandweer en ambulances gewezen op maatregelen die ze kunnen nemen.
Als langdurige inzet tot capaciteitsproblemen in de regio leidt, kunnen de autoriteiten bijstand vragen van het leger of de marechaussee. Ook zouden alle verloven van hulpverleners kunnen worden ingetrokken en moet overwogen worden cursussen, oefeningen en opleidingen te annuleren, evenals evenementen.
Een en ander staat in een brief van het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC), die in handen is gekomen van het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Anoniem zei

Geachte eerwaarde,

Mozeskriebel ! Men verwacht een Helter Skelter ? Het is me wat met al dat mediageweld hedentendage. Inderdaad frater, werp eens een blik in dat goede boek welke ligt te verstoffen op de boekenplank. Waarom doen die sensatiebeluste journalisten dat nu eens niet ? Het stof wegblazen en het hoofd voeden. De release van de film is toch uitgesteld ? Dan zetten we Geert's doordachte mediacircus toch ook even in de koelkast. Laten hem dan op de camera's wachten als hij 'm in het blik heeft klaarliggen. Want weet Geert wel wat daar allemaal bij komt kijken ? Een goed boek lezen bedoel ik.
;-)

Bonsoir,

et chantee,

la nuite est jeune,

Ignatius

de Frater zei

Tovaric Ignatius, wat ik nog veel erger vind is dat het nooit nadenkende gepeupel en blok alles als waarheid overneemt en dan ook nog vinden dat ze een mening hebben die uitgedragen moet worden.
Zij zouden er goed aan doen om eens Arthur Schopenhauer's De vrijheid van de wil te lezen, als ze deze techniek(lezen) tenminste beheersen.
Uch, ik heb gesproken!