13 januari 2008

Razzia’s in Nederland


Na het afsluiten van snelwegen om zo iedereen aan controles te onderwerpen, begint het fenomeen razzia’s steeds meer een alledaags verschijnsel te worden in Nederland .
Zo zijn er afgelopen nacht 49 mensen gearresteerd na een grootschalige razzia in Arnhem.
De meeste van deze “staatsgevaarlijke individuen” wegens het in bezit hebben van drugs.
Het is nu eenmaal een feit dat in het uitgaansleven door sommige mensen af en toe verdovende middelen, anders dan alcohol, gebruikt worden, maar om hier het centrum van Arnhem voor af te sluiten en iedereen te fouilleren gaat mij toch te ver.
Tevens bleken er soortgelijke acties dit weekend te zijn geweest in Rozendaal, Rheden en Doesburg. Stuk voor stuk broeiplaatsen der criminaliteit, althans voor de politie regio Arnhem, want anders kan je dit soort acties toch niet verantwoorden.

Razzia, volgens de van Dale een politionele drijfjacht, was een bekend verschijnsel uit de tweede wereldoorlog. De bezetters(destijds wehrmacht of SS van de Duitsers) sloten een weg, stad of stadsdeel af en doorzochten alle huizen en voertuigen en fouilleerden iedereen. Kon je geen geldig identiteitsbewijs tonen, of was je iemand van een bepaalde etnische minderheid dan kon je meteen mee naar het cachot.
De bezetters heden ten dage, de politie, zijn op zoek naar veel zwaarwegendere zaken. Naast het bekende Ausweis, wordt er ook gecontroleerd op openstaande boetes, drugsbezit, gestolen auto’s en landbouwdiesel in de tank. Zaken die het afsluiten van een stadscentrum of snelweg natuurlijk rechtvaardigen, vinden de bezetters.

De frater vindt van niet. Ik vind dat er tegenwoordig veel te licht gedacht wordt over preventieve controles en razzia’s. Wat is er gebeurt met Nederland en zijn bewoners?
Datgene wat we amper 60 jaar geleden nog “en masse” afkeurden en veroordeelden, gaat er nu in als zoete broodjes. Hoe kan dat? Wonen er dan geen Nederlanders meer in dit land of hebben de machthebbers in die zestig jaar tijd de bevolking zodanig kunnen hersenspoelen, zodat zij dat wat voorheen als fout werd ervaren, nu goedkeuren en zelfs toejuichen?
Ik opteer voor het laatste en zolang de Nederlander zich daar niet bewust van wordt, gaan we met zijn allen in een sneltreinvaart naar de dictatuur toe. Iets wat de (nog) ouderen onder ons nog moeten kennen uit de jaren 1940- 1945.

Nee, dan justitie in Noord Limburg, die zijn toch een stuk soepeler naar de burgerij toe.
Nadat hij 5 agenten had aangevallen met een mes, kon de verdachte na een nachtje cel alweer naar huis gaan.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze moeten eens op een doordeweekse dag mijn straat, de Soerabajastraat in Groningen, een uurtje afsluiten. Ik wed dat ze dan meer drugs, gestolen fietsen en openstaande boetes vangen dan in het centrum van Arnhem.
Kunnen ze ook meteen al die Antilliaanse dealers op het vliegtuig naar Willemstad zetten.

de Frater zei

Ja Willem de Frater kent het probleem, hij woont namelijk in de zelfde straat. Maar om nu de Antilliaanse dealers om te ruilen tegen een stelletje agenten is lood om oud ijzer en zolang het maar stevig regent zie je ze niet op straat.
Sterkte
de Frater

Anoniem zei

Geachte eerwaarde Venerius,

In het verlengde van uw betoog tegen de nieuwe razzia-rage in ons land, wil u nog eens attenderen op die geweldige film van Alex van Warmerdam "De Noorderlingen". Wat opvalt is dat de veldwachter een dooie diender is die eigenlijk niets in de melk te brokkelen heeft. Netjes naar de kerk gaat en braaf zijn centjes verdient. Stoer de postbode arresteert, wanneer hij de post van het burgervolk opent en leest. En het in feite de alom aanwezige verstikkende kleinburgerlijke moraal en de daaruit voortvloeiende en immer aanwezige 'sociale controle' is die de burgers in hun zondige vrijheden beperkt, erger nog; zelfs ketent. Het probleem met de moderne samenleving van ons land is dat wij momenteel met een overheid zijn opgezadeld die ons, vanuit een socialistisch-gereformeerde gedachte,naar aanleiding van een algemeen ongenoegen tegen de 'onbeschoftheid' en 'hufterigheid' die wellicht een direct gevolg zijn van de in de jaren 60 en 70 zo hard bevochten vrijheden (baas in eigen buurt), graag terug wil brengen naar een heilstaat waarin de buren elkaar begluren en het volk zich gedwee als makke schapen in de fuik laat leiden om geschoren te worden. Het gaat om een grote instroom naar ons lands schatkist. U heeft gelijk daar is niets heiligs aan, eerwaarde. Het heeft eigenlijk ook geen ene reet met Antilliaanse medeburgers te maken. Zij zijn namelijk onze Zuiderlingen.

Hoogachtend,

Ignatius

de Frater zei

Beste Ignatius, heeft u al eens gekeken naar mijn link naar de Novus Ordo Seclerum. Een verhelderend boek aangaande de onderdrukking en beheersing der massa's, onder het kopje Samenzwering. Het beleid van de regering en de sjampetters is daar afgekeken.

Anoniem zei

Beste eerwaarde,

Er zijn zondermeer tekenen dat er achter onze rug om een koers bepaald word die overeenkomsten toont met die van een samenzwering. Uit een nostalgisch verlangen naar een land van vrijheid en democratie waarin ik denk te zijn opgegroeid heb ik dergelijke verontrustende conclusies nog niet willen trekken. Dat het volk en de publieke opinie bespeelt wordt via de overal aanwezige media is evenwel zo klaar als een klontje. Blijf maar zeggen; gelukkig is Nederland (nog) niet Rusland waar "bolsjoy brat" zijn volk voortdurend gadeslaat en manipuleert. Een sterk veramerikaniseerde samenleving van law & order waar (heimelijke) manipulatie van het burgervolk tot in de finesses is ontwikkeld is in mijn ogen minstens zo bedreigend. Ik zal dus eens een aandachtige leespoging ondernemen van dit door u aangeprezen manuscript.
Want het is goed om alert te zijn.

Weest gegroet,

Ignatius