17 februari 2008

In memorium Huub Lanters


Zaterdag kreeg de Frater een mailtje van een oud- bandlid, dat een voormalig strijd- en feestmakker op Valentijnsdag overleden was.
Huub was een van de eerste mensen die ik in 1979 in de stad kennen leerde, hij was politiek actief in de kraak beweging en heeft samen met o.a. Harrie, de Kraak Organisatie Groningen opgericht.
De Frater heeft veel met Huub in hemelse sferen gereisd, we stonden op de barricades in Amsterdam, een tijd samen in een kraakpand gewoond, Frankrijk doorgefietst, heel veel politieke- en huisvestingsacties met hem meegemaakt en regelmatig samen de nodige stofzuigeracties op feestjes in Groningen en Amsterdam gehouden. Vooral herinner ik mij onze fietstochten na nachtelijke feesten, in de ochtend met kater, vishengel, microdots en de laatste potten bier op pad. De Frater is hem de afgelopen 15 jaar uit het oog verloren. Dat dan ook weer niet helemaal, want hij woonde bij mij in de buurt. Zo kwamen wij elkaar soms bij de supermarkt tegen, of op feestjes van het boven vermelde bandlid.
Huub had een jaar of wat geleden al eens een ernstige waarschuwing gekregen in de vorm van een hartaanval en heeft zijn leven na die tijd (gedeeltelijk) een gezondere invulling gegeven, echter het roken en genieten van flessen wijn bleven op zijn programma staan.
Sinds 1981 was hij werkzaam in popcentrum VERA als administrateur. Hier kreeg hij afgelopen week ook zijn fatale hartaanval, waardoor hij op Valentijnsdag overleed.
Huub werd slechts 55 jaar.
Hij wordt dinsdag 19 februari om 12 uur, hier in Groningen gecremeerd.
Een goede vaart en behouden thuiskomst Huub.
en

Geen opmerkingen: