30 november 2007

14 dagen cel voor schooljuf

Engeland is in rep en roer. Wat is er gebeurd?
Een Britse schooljuf, werkzaam op een humanitaire missie in Soedan, stond toe dat haar leerlingen een speelgoed beertje liefkozend de naam Mohammed gaven. Dit schoot vervolgens de autoriteiten in het verkeerde keelgat en na diplomatiek overleg tussen Engeland en Soedan, kreeg de onderwijzeres twee weken gevangenisstraf.
De inquisitie anno 2007 zal ik maar zeggen en dan komt de Britse er nog genadig van af. Was zij een Soedanese geweest dan was haar waarschijnlijk publieke onthoofding ten deel gevallen om vervolgens aan de krokodillen gevoerd te worden.
De profeet kan weer gerust slapen in Soedan.

Als je in Nederland naar de namen van de relschoppers in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart onderzoek doet, zal blijken dat er een aanzienlijk percentage ook de naam Mohammed draagt. De profeet zal ook hier niet blij zijn met mensen die zijn naam dragen maar zijn ideeën nauwelijks kunnen begrijpen, laat staan uitdragen. Volgens de Soedanese inquisitie moeten wij de verantwoordelijke ouders dan ook maar berechten volgens de sharia en het te bestraffen lichaamsdeel amputeren. In dit geval dus het hoofd, want dat is direct schuldig aan het benoemen van hun zoon tot Mohammed.
Stel je voor.

Ik heb vandaag een nieuwe algeneter voor mijn aquarium gekocht. Hij was niet goedkoop, maar wel heel erg mooi. Alleen hij heeft nog geen wetenschappelijke naam in de vissenwereld omdat ze nog maar sinds kort ontdekt zijn. De vis heeft de werktitel L18 meegekregen. Aquarium liefhebbers zijn met dit fenomeen bekent, alle nieuw-ontdekte algeneters hebben zo een L-nummer. Ik vind dat maar niets, € 25 kosten, zo mooi en niet eens een naam. Ik heb hem maar Mohammed genoemd om de profeet te eren.

Geen opmerkingen: