02 januari 2009

De omgekeerde evenredigheid tussen lawaai en intelligentie # 2




Na de donkere “feestdagen”overleefd te hebben deed de Frater vanochtend zijn gordijnen maar weer open teneinde 2009 te verwelkomen. Wat hij zag kon hem echter niet bekoren. De straat lag als vanouds weer helemaal bezaaid met de resten van vuurwerk, huisvuil, verbrande autobanden bankstellen en TV’s en het nodige kapotte glaswerk.
Pal naast mijn vers gewassen auto hadden de onverlaten een ”feest”vuur gemaakt, niet gehinderd door het besef van wat hinderlijk gedrag inhoudt: de lak beschadigd door het vuur en van een gigantische vuurpijl die tegen de achterkant uit elkaar spatte.
Een gezegend 2009, ook namens de buurt, Frater!

Wat gek toch eigenlijk, dacht hij. Ze hebben amper de financiële en intellectuele middelen om hun kinderen op te voeden, maar pak en beet € 100, of veel meer, uitgeven aan vuurwerk lijkt geen probleem voor hun portemonnee te zijn.
Sterker nog: hoe dunner de beurs, hoe dikker het vuurwerkpakket! Dan moeten de kinderen nog maar even wachten met hun nieuwe schoenen en het brilletje voor Fokko kan over een half jaar ook nog wel gekocht worden. We gaan toch niet op vakantie, want voor je het weet is het alweer Nieuwjaar en daar moet voor gespaard worden.
Tja als je weinig te besteden hebt zal je moeten wikken en wegen om tenslotte alleen de hoogstnodige zaken voor het gezin te kopen, zoals uiteraard vuurwerk en liters drank
Gelukkig doet de Frater niet aan het eerste en blijft zodoende altijd nog wel een eurie of 15 over om de auto door de wasstraat te jagen, zodat de heilige koe toch nog gezegend en gewassen aan zijn nieuwe jaar kan beginnen.
De buurt zij dank !

Bij deze wenst de Frater iedereen een spiritueel en spiritueus 2009 toe en met name Frater Paul Steverink, van het comité Staakt het vuren.


Geen opmerkingen: