24 november 2008

Politionele acties op de Nederlandse snelwegen


Gisteren las ik onderstaand bericht op de RTL-teletekst:

Tientallen aanhoudingen bij drugsactie.

De Nederlandse politie heeft dit weekend tijdens een internationale drugsactie 66 personen aangehouden.
De politie nam 350 gram marihuana, enkele kleine hoeveelheden harddrugs, twee voertuigen en een boksbeugel in beslag. Bij de actie werkte de politie van België, Luxemburg, Frankrijk en Nederland samen.
De controles vonden plaats tussen Rotterdam en Parijs en tussen Maastricht, Luik, Luxemburg en Metz.
Hoeveel aanhoudingen de politie in andere landen verrichtte, is nog onbekend.


Hierbij vraagt de Frater zich het volgende af:
Hoeveel agenten werden uit het reguliere boevenvangen ontheven, om deze actie op touw te kunnen zetten?
Heeft het vinden van 350 gram marihuana, een paar gram harddrugs en een boksbeugel, deze actie kunnen rechtvaardigen (een simpele rekensom leert ons dat 350 gram verdeeld over 66 mensen gemiddeld 5,3 gram per arrestant is) ?
Zo ja? Kunnen we in de toekomst dan ook grootschalige razzia’s op middelbare scholen verwachten met als buit 50 zakjes marihuana, 10 gestolen fietsen, 8 scholieren zonder geldig identiteitsbewijs en 5 vlindermessen?
Waren de ingezette veldwachters misschien dermate incapabel en zijn de overige honderden kilo’s hun door de vingers geglipt?
Zijn het de buitenlandse drugskoeriers die overlast geven of de, overwegend van Marokkaanse afkomst en bij de politie bekend zijnde, Nederlandse drugsrunners?
Is er na de 'internationale drugsactie' geen overleg meer geweest, daar de politie klaarblijkelijk niet weet welke resultaten er in de andere landen behaald zijn?

Als persvoorlichter van de politie zou ik mij diep schamen om zo’n belabberd resultaat, voortkomend uit een dergelijk groots opgezette actie, publiek te maken.
Als belastingbetaler zou ik mij terecht afvragen waarom hier zoveel manuren aan verspild worden, en als vertegenwoordiger in het parlement zou ik de nodige kamervragen aan mv. Ter Horst daarover stellen !

Geen opmerkingen: