19 november 2008

De Samenkleving is jarig


19-11-2007 Liet de Frater voor de eerste keer van zich horen, via zijn spreekbuis “De Samenkleving”.
Nu, 365 dagen, 53 artikelen en zo’n 64.500 bezoekers verder is hij er nog steeds, strijdbaarder als nooit tevoren. En strijd moet er geleverd worden!
Strijd tegen de arrogantie van een bemoederende en broekenpoepende regering, tegen het samenkleven van het onwetende en slapende proletariaat, tegen onrecht, tegen domheid, tegen misleiders, tegen uitbuiters, tegen de wereldregering en strijd voor echte persoonlijke ontwikkeling en groei.
Zo schreef hij oa. over de lokale, landelijke en globale politiek, de mensheid, zijn persoonlijke ongemakken en verlies, muziek, de politie en razzia’s, werkeloosheid, tafeltennis, drugs, de repressie van de staat en hun dictatuur, het onderduiken als gevolg hiervan en niet te vergeten de vermaledijde wereldregering.

Ook waren er de regelmatig terugkerende lezers al dan niet commentaar gevend.
Zonder compleet te zijn vermeld ik broeder Ignatius, broeder Marinus, broeder Wouter, Wilhelm, boer Jan, dhr. A. De Laar, Peanut the savage artist, Harrie, de Secretaris, Saro Paradiso en de jongens en meisjes van Nieuwstad, IP adres 87.208.10.31, Tuxedo, TTV de Boys, Bushman George & his headhunters, Blonde Geert en niet te vergeten J.P. Balkenellende met zijn rariteitenkabinet.
Al deze mensen hebben er toch min of meer toe bijgedragen, al dan niet bewust, dat de Frater telkens weer de inspiratie kon vinden om zijn stukjes te schrijven. Hulde en bedankt!

Genoeg geleuter, tijd voor een heildronk met taart en op naar het volgende jaar van de Samenkleving !

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Van Harte heer Venerius met het 1_jarig bestaan van de webblog de "Samen(k)leving".

Op naar het volgend jubileum '5 jarig' en dat u nog lang geinspireert zult blijven om uw webblog te voorzien van de nodige onderwerpen waarover menigeen zijn of haar gedachtengang geprikeld zal blijven, en te reageren over wat tegenwoordig wel allemaal gebeurt in NL.

NL, die al lange tijd geregeerd, helaas, wordt door een stelletje hufters, incompetente graaiers die ook nog eens hun hand boven de hoofden houden van de topbestuurders in bedrijven en banken,.. die grote crimminelen als Bush blindelings volgen om een oorlog te beginnen in Irak en Afghanistan en zonder zelf onafhankelijk onderzoek doen naar de ware redenen of die oorlogen wel gerechtvaardigd zijn. Wel , die reden lieten ze zich door muftie Bush aanpraten met vele leugens. Ja,....de leugens van onze huidige regering doen ons land regeren,.....al veel te lang, helaas. Corruptie is het sleutelwoord van onze huidige regering van 'List en bedrog' die de NL bevolking monddood probeert te krijgen. Voorbeeld hiervan is hoe Balkellende de NL-bevolking z'n stem heeft ontnomen in het referendum over de Eu_grondwet.

Daarom ben ik blij dat er site's bestaan die van content zijn voorzien waarover iedereen zelf over zou moeten nadenken en bij zichzelf te rade moet gaan om te kijken waar hij of zij zelf voor staat,.....bij degenen die slaafs dezelfde wegen bewandelen als dezelfde leugenaars en hufters die in Den-Haag de dienst proberen uit te maken of voor zichzelf door te leven op een eerlijke manier t.o.v. zijn / haar medemens. De zaden van goed gedrag zullen vroeg of laat hun uitwerkingen hebben op ieder levend wezen waar het kwaad geen recht van bestaan meer zal hebben of krijgen.

Inderdaad , dat laatste is een Utopie maar kan gerealliseerd worden en daarvoor is de Dalai Lama van Tibet in mijn leven een groot voorbeeld, wat betreft zijn manier van leven. http://www.northbridgepc.nl/dlama/index.php

succes verder,
Tuxedo

Anoniem zei

van harte met uw verjaring... moge u de kracht vinden nog jaren zo door te schrijven.... grt. nieuwstad

de Frater zei

Tuxedo & Novograd bedankt voor de felicitaties. Op naar het eerste lustrum

Anoniem zei

proficiat, ga zo door en verschaf deze consument nog meer leesplezier