15 maart 2008

Op weg naar de geldloze maatschappij


Vroeger, toen we nog de gulden, mark en franks hanteerden, stond er in elke wijk wel een postkantoor. Niet zo’n klein lullig serviceagentschap in de bejaardenflat, maar een heus volwaardig postkantoor. Zo eentje met meerdere loketten waar alle handelingen verricht werden, van het overschrijven van auto’s, de afdeling filatelie, tot en met het wisselen van buitenlands geld.
Ook konden we destijds alle Nederlandse geldbiljetten verkrijgen, van 10 gulden t/m 1000 gulden. Geen probleem. Betalen konden we ook overal met onze biljetten t/m 250 gulden. Die van 1000 gulden werd eigenlijk alleen op postkantoren en banken geaccepteerd, maar die waren immers in elke wijk aanwezig. Dat leverde dus ook geen problemen op.
De betrouwbaarheid van onze biljetten was hoog, zelden werden deze op grote schaal vervalst. Ik had wel eens gehoord van de vervalsing van de 25 gulden biljetten, maar heb er zelf gelukkig nooit een in handen gehad, laat staan vervalsingen van andere (hogere)waarden.
Toen was cash geld nog heel gewoon. Als ik op reis ging betaalde ik in hotels en restaurants altijd met gepast geld in de gevraagde valuta. Of dat nu 2000 Belgische frank of 2000 Duitse marken was, je betaalde met geld want een creditkaart had je niet en je girobetaalkaart werkte niet in het buitenland. Niemand keek er raar van op als je bij de receptie de hotelrekening betaalde met twintig biljetten van 100 Dm en ze netjes uittelde op de balie.
Dat moet men nu eens proberen, het is nog net niet dat ze de politie bellen, maar dat je als crimineel ingeschaald wordt is overduidelijk. De wereldburger anno 2008 betaalt niet meer cash, hij pint.

Nee, de banken en de wereldregering willen af van het contant geld, alles moet straks via je bankpasje gaan zodat zij al onze transacties in de gaten kunnen houden.
De voordelen van een geldloze maatschappij worden ons telkens weer voorgespiegeld.
Weg met dat lastige geld, geen berovingen meer, altijd gepast pinnen, nooit meer kilo’s van die lastige parkeermuntjes op zak en de portemonnees hoeven nog maar half zo groot!
Het enige probleem is: Hoe krijgen we de mensen zo ver?
Ook dat is al tot in alle details uitgedokterd. Eerst in alle winkels pinapparaten plaatsen, alvast geen bankbiljetten groter dan € 50 meer drukken en vervolgens de postkantoren en banken een voor een sluiten. Niet te snel want dan komen de mensen in opstand, maar langzaam aan, zodat ze alvast eraan kunnen wennen. Tenslotte, om het volk definitief over de streep te trekken, wordt de hulp van criminelen ingeroepen. Deze mensen zal namelijk niets in de weg gelegd worden bij het vervalsen van onze eurobiljetten, om zo een panieksfeer te creëren . De mensheid zal bang zijn om nog geldbiljetten te accepteren, omdat ze niet meer weten welke echt of vervalst zijn en zullen massaal overstappen op de creditcards en bankpasjes.
Bingo, nu zijn we zover! Het laatste nog in omloop zijnde geld kan nu afgeschaft worden, de overgebleven 250 postkantoren te lande worden gesloten en dan zijn we volledig overgeleverd aan de wil van de wereldregering.
Controle is het nieuwe toverwoord, geen zwartbetaalde tuinman of huishoudelijke hulp meer.
Ach misschien heeft het ook zijn voordelen. De moderne bankrover heeft in ieder geval geen vluchtauto meer nodig. Hij kan nu alles vanaf zijn computer thuis regelen!
Meer informatie over de geldloze maatschappij of de wereldregering is te vinden onder de link Samenzwering, hoofdstuk 52.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte eerwaarde Venerius,

Hoewel uw bericht al van enige weken geleden is heeft u hier toch een actueel blijvende column weten te plaatsen. De opheffing van al die kleine postagentschappen is niet alleen een crime voor onze hoogbejaarde medeburgers, maar zou ook ons als oudere jongeren moeten verontrusten. Want waar gaat het heen met het betaalverkeer en de wet op de persoonsregistratie.. Ik weet dat u vanuit uw spritualiteit in staat bent om de tekenen aan de wand te herkennen en hoop evenwel dat uw bezorgdheid ten aanzien van toekomstige schendingen van onze privacy als gevolg van deze ontwikkelingen in het moderne betaalverkeer louter voortkomt uit een persoonlijke samenzweringsobsessie die in uw eigen godsdienende hoofd speelt. Maar ook ik maak mij bezorgd om dergelijke moderniseringen. Dit land barst van het geld, waarom moet men dan dan voortdurend kleine (weinig geld vretende) bankaire faciliteiten onder het mom van noodzakelijke bezuinigingen opheffen ?
Zou er een verborgen draaiboek achter dit alles zitten ? Een ge(we)ldloze maatschappij, op zich ben ik daar een voorstander van. Daarentegen, ik zou soms net als Dagobert Duck een muntenbad willen nemen, met dubbeltjes, kwartjes, guldens en knaken. De Euro is al een dagelijkse kwelling voor de minder fortuinlijken in dit verkapitaliseerde Nederland, moeten we ons schamele bezittingen dan ook nog eens verdigitaliseerd en zogenaamd veronpersoonlijkt gaan zien ? Als de dag van de drooglegging van geld daar is zullen wij het Paleis bestormen en als appel voor de dorst ons materiele deel in het geheel opeisen.

Slaapt gerust,

Ignatius

de Frater zei

Waarde Ignatius, het gerust slapen lukte vanacht niet te best. Afgezien van het gestolen uurtje, speelden onrustige darmen ook hun rol in mijn tekort aan nachtrust. Ik beschouw het maar als een extra Metten.
Mijn nachtrust in het algemeen wordt er ook niet beter op, de plannen van de wereldregering kennende, in combinatie met het onwetende, dociele en slaafse karakter der mensheid, belooft niet veel goeds voor de toekomst.
Maar u gaf het al aan: in tijden van tekort, worden de paleizen bestormd door de wakkeren, de slapenden zullen de verdedigers zijn.
We kunnen natuurlijk ook doen alsof we slapend zijn en ondertussen, vanachter onze pc het paleis en alles wat daarvoor staat, vakkundig leeg halen en aan ieder zijn/haar deel geven.

Groeten van de immer wakkere frater