05 maart 2008

De Zaaier




Telkens als het voorjaar zich aandient, is het bij de Frater weer tijd voor de grote zaaiactie en zoals het spreekwoord al zegt: Wie zaait, die oogst.
Nu is mijn balkon niet zo groot, na aftrek van de Frater blijven er nog maar 4 m2 over. Er moet dus welbewust gewikt en gewogen worden om alles uiteindelijk een plaats te kunnen geven. Bloemen, kruiden en boompjes zullen over die oppervlakte verdeeld moeten worden zodat ieder zijn plaats heeft en ik nog overal met de gieter bij kan.
De grootste afdeling is bij mij altijd de kruidensectie. Tijm, bieslook, cannabis, wilde knoflook, oregano en citroenmint, staan alweer te wachten in de kweekpotjes tot het weer hun gunstig gezind is en ze naar buiten kunnen. De cannabis sativa heeft iets meer tijd nodig, want die zijn net pas ontkiemd. 10 Plantjes dit jaar waar, als alles goed gaat, statistisch gezien 5 vrouwtjes van overblijven.
Liefst had ik er nog meer gehad, maar ik ben nu eenmaal in de ongelukkige omstandigheid, dat de DEA Nederland verplicht heeft een “war on drugs” te voeren en die broekenpoepers in de regering als ware marionetten dat beleid uitvoeren. Niet gehinderd door enige vorm van ecologisch besef, heeft de Nederlandse regering in al haar wijsheid en onderdanigheid besloten om de Amerikaanse regering tegemoet te treden en haar eigen bevolking een verbod op te leggen voor het hebben van de cannabis sativa, gedroogd of in levende lijve.
Vroeger hadden we zoiets met de coloradokever, die tot insect non-grata werd verklaard en de oorlog werd aangezegd. Nu dus met zo’n onschuldig plantje, dat God in al zijn wijsheid toch ergens voor bedoeld had.
Nou nee, zegt de Nederlandse regering in opdracht van Big Brother. Het is duidelijk dat het hier een fout van de Creator betreft, die wij in Zijn naam recht zullen zetten. In het wild hebben wij deze plant al bijna uitgeroeid, dus we moeten nu bij de mensen thuis gaan zoeken.
Natuurbeschermers die dit ras voor het uitsterven willen behoeden, worden nu genadeloos achtervolgd en na arrestaties veroordeeld tot geldboetes en gevangenisstraffen.

In Rusland hebben ze zo ook hun eigen lekkernijen. In plaats van marihuana drinken zij graag een stevige borrel. Iets waar hun regering weer van vindt dat dit bestreden moet worden, omdat die borrel in combinatie met de lange en eenzame winter, de bevolking tot alcoholisme kan drijven. Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon. Uw altijd bezorgde en liefdevolle regering weet dat u onmondig bent om te beslissen wat goed en slecht voor u is en zal dat in uw naam voor allen doen.
Nu is een van de lekkerste Russische drankjes gemaakt van het sap van de overal aanwezige berkenboom. Vol met levenskracht en alcohol. Wat nu als de Russische regering besluit tot dezelfde “war on drugs” op de berkenboom, zoals hier te lande op de cannabis sativa?
Het complete Siberische oerbos (dat wat er nog van over is) zal gerooid moeten worden, om de onmondige bevolking te beschermen tegen de gevaren van alcohol gestookt van deze boom. Een ecologische ramp, vergelijkbaar met de ontbossing van de Amazone.
Zou de wereldbevolking hier net zo gemakkelijk in toestemmen zoals ze dat nu met het uitroeien van de cannabis sativa doen?
Of gaan we eens een keer mondig worden en laten wij ons niet meer door dictators en zakkenvullers de wet voorschrijven.
De Frater zal dat wel niet meer tijdens zijn leven meemaken, maar hopelijk is het zaadje nu alvast gelegd, dan komt de oogst vanzelf.
Foto: cannabis reservaat

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte eerwaarde,

Ik denk dat onze regering van fatsoensrakkers weer even schone schijn naar de Amerikaanse politiek wil spelen. Het is zo klaar als een klontje dat de overheid bakken met belastinggeld binnen haalt via het gedogen van coffee- en grow-shops. Als men het doordachte en in vergelijking met landen als Amerika "wijze" drugsbeleid in Nederland om zeep wil helpen, waarin wij een scherpe grens tussen soft- en harddrugs trekken, dan moet men vooral zulke domme wetswijzigingen doorvoeren. De kweek van Nederwiet zal geheel in handen komen van de Zware Jongens. Van Kooten en De Bie hebben ooit een sketch of nummer gedaan dat de (gedeeltelijke)
legalisering van marihuana de lol van het stickies roken afhaalde waarna ze resoluut zijn gestopt met blowen. Het spannende was eraf. Als de overheid denkt dat de jeugd minder zal gaan blowen door het nu te verbieden of onmogelijk te maken dan vergist men zich. Het is wel duidelijk waarom de overheid nooit tot volledige legalisatie is overgegaan. Dan had men al die (drugs)mijoenen niet binnen kunnen halen.
Ik maak mij geen zorgen over het voortbestaan van de cannabisreservaten. Men jaagt
hiermee alleen de goedwillende kleine thuiskweker schrik aan. We zullen eenzelfde ontwikkeling zien zoals na de modernisering van de agrarische sector. Grote bedrijven en monocultures in handen van hereboeren. De cannabisreservaten zullen in handne zijn van maffiozi.
En de stroom geld naar deoverheid zal drastisch inkrimpen. Ik geloof het allemaal niet.
Kweekt u rustig uw welverdiende roker door beste frater. Want een tevreden roker is geen onruststoker. En in feite bent u een keuterboertje.

Blowing in the wind,

Ignatius

Anoniem zei

Goedemorgen heer Venerius,

Blij te horen dat u ook alweer druk bezig bent met u hobby. Hoe kan het ook anders. De lente dient zich weer aan ;-) Wij als natuurliefhebbers hebben oog voor bepaalde plantjes die na een dag hard werken ook nog eens een extra dimensie aan onze beleving geven van de dag.

Best wel lekker hoor zo'n cannabis sativa in gedroogde vorm dan. Vooral als de week weer begint, de blauwe maandag noem ik die eerste dag van de week. Velen moeten dan weer bijkomen van een drukke weekend, dergelijke verplichtingen etc etc etc. En dan is zo'n cannabis sativa na de eerste werkdag lekker en geeft een extra dimensie aan de ontspanning. De irritaties die dan op zo'n eerste werkdag tot uiting zijn gekomen zijn dan alweer gauw vergeten en zo kun je rest van de week dan ook wel met gemak aan.

Het is maar goed dat zo'n plantje bestaat want op deze manier wordt er enerzijnds toch al gauw op de collectieve lasten minder druk gegeven. Een mens weet van nature best wel wat die nodig heeft als het enige tijd druk is op het werk waarbij veel stress voor kan komen. (vooral in de huidige tijd)

Maar ja, onze kneutige overheid met Balkie op de preekstoel denkt anders over die gewilde cannabis sativa. En ja, het heeft met geld te maken dat is wel duidelijk. De schatkist moet vol zitten. Jan met de korte_achter_naam mag de dikke bonussen betalen voor de topambenternaren etc etc etc , jawel ook dat verhaal is bekend hoef ik verder nix aan toe te voegen.

Wens u bij deze succes met uw hobby

Om reactie te beindigen met de woorden van broeder Ignatius,

'Blowing in the wind' bij deze een link van Bob Dylan.

http://www.youtube.com/watch?v=ced8o50G9kg

groet,
Marinus ;-)

de Frater zei

Goedendag Beste Ignatius, dat heeft u goed geschoten, om maar in termen van de huidige professionele kwekers te blijven. Eigenlijk doen die jongens niets anders dan wat de Nederlandse staat al eeuwen doet met tabak, alcohol, benzine etc. het enige verschil is dat de Nederlandse staat de wetgeving(zelf gemaakt) achter zich heeft staan, wat de kweker tot een soort piraat devalueert. De staat schept zijn markt en controleert en beheerst. Niemand mag winst maken zonder dat de staat ervan mee profiteert, gebeurt dat niet dan wordt de gehele activiteit tot illegaal bestempeld en met de(hun) wet achter de hand wordt het hele zwikkie ingepalmd, waardoor het geld(daar waar het allemaal om draait) uiteindelijk toch weer in hun handen komt. Werkt men niet mee, dan werkt men tegen de staat en dat heet in hun ogen crimineel.
Alle activiteiten waar winst uit te behalen valt en die winst vervolgens niet aan de machthebbers wordt afgedragen, worden tot illegaal en crimineel bestempeld. Heeft de overheid echter een aandeel in de winst dan is het weer legaal.
Kortom heul altijd met de grootste boeven en u doet nooit iets crimineels, daar de grootste boeven altijd de wet aan hun kant hebben omdat ze de wet zelf gemaakt hebben.

Nou de Frater blijft zijn eigen kruidentuin onderhouden en laat zich niet de(hun) wet voorschrijven, hij heeft zijn eigen eeuwenoude wet die hij naleeft en die is gebaseerd op moraliteit en niet op winstoogmerk.
Wel zal hij zijn tuin zoveel mogelijk beschermen tegen cultuurbarbaren, belastinginspecteurs & andere dieven en provinciale wildpoepers zoals Jan.

Anoniem zei

Here another answer........
http://www.youtube.com/watch?v=Yjbk7OJusT4&feature=related


Greets,

Petrus
The key to heaven

de Frater zei

Ook een goedemorgen voor U broeder Marinus

Zo is het rustig en zo komen ze allemaal tegelijkertijd. Geeft niet want het is toch de wekelijkse rustdag, waardoor een drukbezet man zoals de Frater wel een momentje vrij kan maken om te reageren op reageerders.
Wat ik hierboven ook al tegen Ignatius zei, komt nu ook weer van pas. Net zoals in de feodale tijdperk bestaat de bevolking nog steeds uit de heersers en de beheersten, de nemers en de gevers of de onderdrukkers en de onderdrukten. De machthebbers zullen het niet nalaten overal geld aan te verdienen. Komt er een nieuwe rage op, dan zal hun wet aangepast en modificeerd worden, zodat hier aan verdient kan worden.
De heerser verdient, de slaaf gebruikt en betaalt. Eerst hebben ze ons laten spartelen en ontdekken hoe we zo'n plantje konden veredelen, eenmaal dat bereikt grijpt de overheid in en verbiedt het aan alle mensen om die plant te kweken. Dat is illegaal en crimineel.
Echter niet als de staat het zelf doet zoals op de staatsfarm van medicinale wiet in Veendam.
De duurste wiet van heel Nederland, waaruit dan maar weer eens overduidelijk blijkt dat het de staat puur alleen maar om het geld gaat.
Datgene wat ze de "criminelen" verwijt.
Hoe ging het ook alweer...
de pot verwijt de ketel.......