03 maart 2009

Illegale boomaanplant in de Indische buurt




De Groninger Javalaan is in rep en roer. Wat is er gebeurd?
In de toch al trieste en door hondenpoep geteisterde straat is een illegale boom ontdekt door een der talloze hondenbezitsters die de straat rijk is.
Niemand die de boom ooit eerder hier gezien had of de herkomst ervan kon verklaren.
Een merkwaardige zaak, temeer de bewuste boom inmiddels al zo’n 7 meter hoog is en dat volgens mij niet zomaar van vandaag op morgen kan gebeuren.
Boze buurtbewoners hebben inmiddels een brief naar de gemeente gestuurd, maar nog geen antwoord hierop gekregen.
Weg moet die boom, dat kan toch zomaar niet. Stel je voor dat iedereen zomaar lukraak ergens een boom gaat planten, je zou door de bomen het bos eens niet meer kunnen zien!

Het vermoeden bestaat dat een der buurtbewoners een zaailing in zijn tuin had staan die, na verloop van tijd, een beetje te groot werd en hij/zij hem, om de boom te sparen, in de gemeenschappelijke groenvoorziening bij de kinderspeelplaats geplant heeft. Door de goede en overvloedige bemesting groeide hij vrolijk door totdat….. een immer oplettende hondenbezitster de begroeiing ontdekte. Tja wat nu, dat mag zomaar niet natuurlijk!
Navraag bij de gemeente leerde haar dat dit een illegaal geplante boom was, zeg maar een boom zonder verblijfsvergunning.
Een niet tolereerbare daad van anarchie die vakkundig ambtelijk bestreden dient te worden.

Laat ze dat lekker in hun eigen tuin doen, aldus de hondenbezitster wiens hond natuurlijk ook altijd netjes in haar eigen tuin poept.
Immers: Eigen boom in eigen tuin, ook in de Javalaan!!

De Frater moet de komende week eerst even bijkomen van het lachen.
Of is huilen hier meer op zijn plaats?

Geen opmerkingen: