04 juni 2008

Nederland wordt een dictatuur


Drie jaar geleden, in 2005, was er een nationaal referendum over de goedkeuring van de Europese grondwet in wording. Massaal stemde de Nederlandse bevolking toen tegen. Ook de Fransen hadden een volksreferendum waarin ook zij hun afkering uitspraken over die grondwet.
Geen nood dacht de Nederlandse regering, we laten het even berusten en proberen later een hernieuwde aanval op het Nederlandse volk. Met een beetje geluk en pressie onzerzijds, persen we die grondwet over een paar jaar wel door de kiezers hun strot, zonder dat ze het in de gaten hebben.
De makkelijkste manier zou zijn om geen referendum meer te houden en het via een Kamermeerderheid in stemming te brengen. Waarom ook slapende honden wakker maken, bedacht men in Den Haag. Zonder de bemoeienis van het volk gaat het veel sneller en het geld wat we hiermee uitsparen stoppen we lekker in onze zakken.
En zie, wat las de Frater vanmorgen op NOS teletekst?

MEERDERHEID TWEEDE KAMER VOOR EU-VERDRAG

De Nederlandse bevolking wordt bezeikt waar ze bij staan en ze hebben niet eens in de gaten dat hun broek nat is! De inspraak die ons beloofd was, wordt zonder blikken of blozen door de coalitiepartijen en VVD van ons afgepakt. De rest van de oppositie is tegen, maar de stemming is erdoor.
Het spreekwoord luidt: Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.
Zo niet het Nederlandse stemvee, dat ongetwijfeld straks bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen weer braaf op het CDA, de PvdA, CHU en VVD gaat stemmen.
Dezelfde partijen die open en bloot de kiezersbelangen (voor de zoveelste keer weer) aan hun (l)aars lappen.

Het wordt tijd dat democratie officieel opgedoekt wordt en de dictatuur weer als enig ware staatsstructuur in ere hersteld wordt.
Officieus is het natuurlijk altijd al zo geweest, maar door het te benoemen zal het het volk misschien eindelijk eens duidelijk worden.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Frater,

Zolang het gewone stemvee zich moet bezighouden met allerlei overlevingsstrategieen, ivm de vele exhorbitante belastingen waar we de afgelopen 3 jaren mee te maken hebben gekregen, het vele uren werken om nog een beetje het hoofd boven water te kunnen houden, de 'illusie' van Balkenende over het zuur en het zoet, de schatkist die overstroomt van de grote inkomsten uit de verhogingen van de benzine en dieselinkomsten waar we ons zoveel mee bezighouden tegenwoordig hebben we naast onze dagelijkse verplichtingen t.o.v het gezin e.d. al haast geen tijd meer om te 'rusten' en om ons te 'bezinnen'.
Als ge het mij vraagt heer Frater dan heb ik sterk het idee dat we allen niet voor niets zo druk worden bezigheden met onzinnige zaken en daarom zo murw zijn cq murw laten worden door het geboefte in Den Haag. Want dan ontgaan ons de belangrijke zaken die immers het gehele NL volk aangaat. Zodoende is er weer voor de zoveelste keer een belangrijke beslissing ontnomen aan het volk maar deze keer wel, zoals u het noemt in uw weblog, wel op een hele 'slinkse wijze'.

Maar goed, we weten dat we het te maken hebben met 'duivels gebroed' en juist daarom moeten we allert blijven. Echter helaas ook een groot gedeelte van wat er in de 2e kamer loopt ook vaak met ogen en oren dicht.

'Misleiding en bedrog' zijn dan ook de trefwoorden van ons huidige maffia_kabinet. Vraag me de laatste tijd wel heel vaak af wat onze m.president Balkellende nou steeds bedoelt met zijn 'Normen en Waarden_debat etc etc.

Ach, het zal het wel goed bedoelen maar jammer dat het stemvee zich nog steeds laten beduvelen. Hopelijk hebben ze er wat van geleerd, maar ja...ezels heb je overal.

En verder nog, het veel te hoge bedrag aan lidmaatschap om van die boevenbende in Brussel die NL betaalt t.o.v het veel geringere bedrag die andere landen betalen zoals Frankrijk, zit me behoorlijk hoog. Nee Nee en nog eens Nee , weg met de EU en dat stem ik nog steeds.

Met vriendelijke groet,
EU_tegenstemmer

Anoniem zei

Geachte eerwaarde,

Ik wil mijn reactie hier graag kort houden, dit aangezien ik zo langzamerhand kotsmisselijk van die politieke spelletjes in Brussel en Den Haag begin te worden. U heeft gelijk dat het Nederlandsche volk onder sluwe druk van haar eigen regering gaandeweg verder gemuilkorfd wordt om de Europese politieke ambities (van uitgerangeerde politici) gestalte te geven. Ondertussen devalueert de Euro in hoog tempo, daalt onze koopkracht gaandeweg, worden we door onze verzekeringsmaatschappijen collectief genaaid en worden de speknekken dikker en de arbeiders magerder en lijkt het Europese succesverhaal steeds meer een farce te worden. Beste frater, ik wil aan uw betoog graag nog een ding toevoegen. In de door u vermoede ontwikkeling naar een dictatuur moet eerst het stadium van bananenrepubliek worden doorlopen en uw relaas wijst erop dat we die inmiddels hebben bereikt.

Een prettige dag verder,

Ignatius

de Frater zei

Het is jammer dat van de 20 miljoen potentiele lezers van de Frater er slechts twee wakkere Nederlanders hun steunbetuiging hier geven.
Zou de rest daadwerkelijk al bananen aan het plukken zijn?
De volgende stap naar onze fruitrepubliek is vandaag gezet door de supermarkten, zij wensen enkel nog in bananen uitbetaald te worden. Een algehele constipatie volgt en de diarerende middelen zijn haast niet meer aan te slepen.
Gouden tijden voor de olijfboom van de Frater die inmiddels vol in de vrucht zit.
Blijft waakzaam!!

Anoniem zei

Nederland is ook helemaal geen democratie maar een representatieve democratie.

de Frater zei

Ok Lucien, dit is nu een voorbeeld van wakker zijn(04.48 uur) !!!!

de Frater zei

Nou vandaag is het dan zo ver, de eerste kamer stemt in met de goedkeuring van het verdrag van Lissabon. Nu is het volk dus helemaal belazerd geworden. De cirkel is rond, nog even wachten op de publicatie in de staatscourant.
Onderstaand bericht komt van NOS-Teletekst dd 8 Juli.


Eerste Kamer akkoord met EU-verdrag

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de goedkeuringswet voor het Verdrag van Lissabon.
Alleen de SP,SGP,PvdD en het kamerlid Yildirim stemden tegen.Daarmee heeft Nederland het hervormingsverdrag officieel bekrachtigd.
Het kabinet is van plan om de wet snel in het Staatsblad te zetten. Dat wil overigens niet zeggen dat het verdrag ook in werking treedt. Dat gebeurt pas als alle 27 leden van de Europese Unie het verdrag geratificeerd hebben. De Ierse bevolking stemde vorige maand in een referendum tegen. In het najaar bespreekt de EU hoe het verder moet met het Verdrag van Lissabon.