19 mei 2008

Moet de Frater gaan onderduiken?


De grondwettelijke vrijheid van meningsuiting maakt zware tijden door in Nederland. Afgelopen week werd cartoonist Gregorius Nekschot opgepakt door 8 politie lakeien van het kapitaal en hun aanvoerder, de hoofdofficier van Justitie, op verdenking van opruiing en belediging van bepaalde bevolkingsgroepen(lees: Marokkaanse jongeren).
Opruiing?
Is dat niet hetzelfde wat de overheid doet in hun nimmer aflatende heroïeke strijd tegen de cannabis sativa, waarbij de hele bevolking wordt opgeroepen om het overheidsstandpunt in te nemen en massaal de anonieme kliklijn op te bellen, waardoor de prijzen de pan uitschieten en het mysterie van financiën als grote winnaar uit de bus rolt.
Of is het misschien hetzelfde als P.J. Huilebalkie de Nederlanders vertelt dat de Afghanen en Taliban slecht zijn en wij(de Nederlanders), de vrienden van de mensheid(de ignorante Amerikanen) moeten helpen in hun strijd tegen het oprukkende analfabetisme en de opiumteelt in delen van Afghanistan, teneinde deze markt te kunnen inpalmen.
Iets wat in de tijd van de Vietnamoorlog ook al in de zogenaamde gouden driehoek gebeurde.
Opruiing is het in ieder geval, als de hele Nederlandse bevolking moet weten dat er een cartoonist is opgepakt, die mogelijkerwijs bepaalde bevolkingsgroepen beledigd heeft, zonder dat hier een rechterlijke uitspraak aan ten grond ligt!

Wat ligt er dan wel aan de basis van deze arrestatie?
Er bleek nog een aanklacht te liggen van 3 jaar geleden en daar de speurneuzen van Justitie onlangs pas op de hoogte waren van de ware identiteit van Gregorius Nekschot, vond Hirsch-Ballin de tijd nu rijp om hem op te pakken.
Bij mijn weten is een arrestatie bij vergrijpen in deze categorie alleen gebruikelijk als er een vluchtgevaar, of er een gevaar voor verduistering van bewijsstukken is.
Van geen van beide kan hier sprake van zijn, daar zijn tekeningen gepubliceerd zijn (het bewijs kan dus niet weggemoffeld worden) en de aanklacht al 3 jaar oud is en er nog steeds geen vluchtpoging plaats vond.
Ik kan hier alleen maar concluderen dat de arrestatie in het kader van de opruiing van het Nederlandse volk gebeurde en volgens het gezegde "gelijke monniken gelijke kappen", zou Hirsch Ballin nu ook opgepakt moeten worden, maar dat gebeurt dus niet.
Some pigs are more equal than others!

Hoelang kan de Frater zijn blog nog doorzetten, nu de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting in het gedrang komt en een minister van Justitie onze grondwettelijke vrijheden ongestraft zo aan zijn (l)aars kan lappen?
Zal hij hulp moeten inroepen van de meester kelderbouwers uit Oostenrijk, om zo aan zijn nekschot te ontkomen?
Hij heeft zijn onderduikuitrusting al klaar staan. 15 Liter water, batterijen voor zijn (illegale) radio, blikvoer voor minimaal 10 dagen, het anarchistische kookboek, warme kleding, slaapzak, Zwitsers zakmes, aansteker, kompas en een zakje medicinale kruiden.
Laat de Justitie-honden en hun hondengeleiders maar komen.
De Frater is er klaar voor.
NO PASARAN!

Of beledigt hij hier nu weer een bevolkingsgroep?
Afbeelding: cartoon van Gregorius Nekschot, zie ook http://gregoriusnekschot.nl/blog/

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Arme frater,
Wil je blijven ademhalen in deze verstikkende ellende, blijf het asjeblieft gewoon doen.
Zo lang je met opgeheven hoofd maar doorgaat en niet aan de corrupte ellende ten onder gaat ben je een oprechte frater.
Ook deze wantoestand voor velen van gelijkgestemden op de juiste wijze verwoord.
U valt gelukkig niet in slaap zoals ondergetekende dat vaak in zijn stoel doet.
Maar in gedachte wel hetzelfde denkt.Mooi zo

Anoniem zei

Zeer ge-eerde Frater Venerius,
U maakt hier een zeer toepasselijk punt.
Gelijke monniken, gelijke kappen!!
In het cachot met dat vod van een minister van justitie en algehele naamszuivering voor dhr. Nekschot, dan hoeven die dubieuze Oostenrijkse kelderbouwers niet meer hier te komen. Is ook niet leuk voor hun vrouw en kinderen als ze zo lang van huis en kelder zijn.

PS ik heb genoten van uw kritische maatschappij visie en uw humor het afgelopen half jaar.
Ga zo door tot ver voorbij uw eerste verjaardag.

Adolf de Laar

de Frater zei

Anoniem en AdeLaar,
bedankt voor jullie warme woorden en geloof in mij.
De Frater is nog lang niet van plan om met zijn wijze en kritische woorden te stoppen. Soms denkt hij weleens: "hoe vaak moet ik het nog zeggen, voor de mensDOM het gaat zien en begrijpen".
Oren die horen en ogen die zien, zijn uitstervende en als de Frater de vlam brandende kan houden en het uitsterven van de denkende mens, als evenbeeld van zijn architect, op deze manier een beetje kan tegengaan, is het geen verspilde moeite geweest.

Wees gegroet, uw rots in de branding van het barbarisme

Frater Venerius