12 juni 2008

Op weg naar de geldloze maatschappij # 2




Vandaag was het dan zover, de supermarkten willen af van het contant geld en roepen hun klanten op om te pinnen. Onder het mom van ‘de vele overvallen’, willen ze geen cash geld meer in de kassa’s hebben en wordt er vandaag gestart met een campagne om de klanten zo veel mogelijk te laten pinnen, ook voor kleine bedragen.
Ook kleine bedragen pinnen? Wat heeft dit te maken met een vergroot risico voor overvallen? Niets, het heeft gewoon te maken met een wereldwijd opgezet plan om het cash geld af te schaffen en het plastic geld tot enig waar betaalmiddel te promoveren, teneinde alle geldstromen te kunnen controleren.
Dociel en onwetend als het volk is, zal het gehoor geven aan dit plan en zijn we weer een stap dichter bij die vervloekte wereldregering.
Zo niet de Frater, hij zal blijven betalen met fris getapte flappen, om de hoek bij de supermarkt verkregen. Hij wenst niet dat zijn koopgedrag bekent wordt aan hem onbekende personen en dat is niet omdat hij iets te verbergen heeft. Dat heeft hij op de toilet ook niet, maar het is nu eenmaal prettig om de stoelgang in een privésfeer te laten verlopen, zonder de bemoeizucht of controledrang van eventuele pottenkijkers.
Ik ben benieuwd hoelang ik nog met een briefje van € 50 bij de kassa kan betalen voordat ik als antwoord krijg dat ze het niet kunnen wisselen omdat er simpelweg te weinig cash transacties plaatsvinden.
Een voordeel is er dan wel, ik ben eindelijk verlost van dat junkengebedel voor een euro.
Een nadeel ook, de collectes in de kerk worden afgeschaft en de Frater moet naarstig op zoek naar andere inkomensbronnen.

Geen opmerkingen: