27 april 2008

De paddestoel verdwijnt uit het straatbeeld van Nederland.


Van de week werd de Frater opeens getroffen als ware het door een bliksemflits. Wat was het geval?
Het produceren en/of het in bezit hebben van paddenstoelen is vanaf deze week verboden in het eens zo liberale Nederland.
De Frater, al sinds mensenheugenis een groot liefhebber van alles wat met vliegen te maken heeft, plukte al vanaf zijn prille jeugd in het Limburgse heuvelland de overheerlijke weidechampignons. Later kwamen daar de Amanita Muskaria(vliegenzwam) en de Psilocybe semilanceata, het wereldberoemde kaalkopje, bij. Niet dat de Frater daar last van heeft, maar het zo genoemde paddenstoeltje lijkt nu eenmaal verdomde veel op een skinhead qua uiterlijk en hoofdinhoud.


In de herfst eropuit, de geplukte vruchten als de bliksem drogen en ze koel en donker bewaren tot de geschikte dag of nacht zich voordeed om, op “the road to nowhere” te gaan.
De Frater zou de Frater nooit geworden zijn zonder een streng dieet van aardappelen, vlees, bruine Belgen en paddenstoelen. De eerste drie voor zijn fysiek, de laatste voor zijn psyche.
Dit alles zonder in conflict met de wetten der Nederlandse Staat te komen, want zeg nu zelf, een Frater overtreedt toch geen wetten.
Hij zuipt als een Kapucijner monnik, laat boeren en scheten als een uit de klei getrokken Groninger boer, maar hij overtreedt geen wetten. Niet die van hemzelf, zo ook niet die van zijn gastland. Tenminste, zo staat het geschreven.

Hoe moet het nu dan verder met het geestelijke welzijn van de Frater, hier in Nederland?
Zonder een gezonde Frater, geen gezond Nederland!
Hij kan nu niet meer ongestraft in de herfst door de weilanden en bossen trekken. De narcoticafobe houding van de Hermandad kennende, staan ze bij elke uitgang van het bos en elk hek van de wei te fouilleren en incasseren.
Hij zal andere botanische lekkernijen aan zijn weloverwogen vitamine preparaten moeten toevoegen. Planten waar de honden nog geen droog brood van lusten en Justitie (voorlopig) nog geen kaas van gegeten heeft.
De natuur heeft o.a. in de aanbieding:

  • De meeste nachtschaden, zoals Bilzekruid, Doornappel en Belladonna.

  • Het befaamde moederkoren waar we het LSD vandaan hebben.

  • Vingerhoedskruid.

Zo maar even een paar uit de hoge hoed getoverd. Er bestaan natuurlijk nog veel meer hallucinogene planten. Wie het echt wil weten moet maar eens bij de concurrentie, de zogenoemde heksen en tovenaars, te rade gaan.

Have a nice trip.

Foto: het Kaalkopje

1 opmerking:

Anoniem zei

Eerwaarde Venerius, dit artikel kwam ik vanmorgen op NOS teletekst tegen. Om maar even aan te tonen dat men met regelmatig trippen toch zeer oud kan worden!!

Teletekst wo 30 apr
***************************************
Uitvinder van drug LSD overleden

***************************************
` De Zwitserse chemicus Albert Hofmann,
die in 1938 LSD uitvond,is overleden.In
1943 merkte Hofmann bij toeval dat LSD
een sterk hallicunerende werking heeft.

Hofmann schreef na die ontdekking vele
wetenschappelijke artikelen over LSD.
Het was hem een doorn in het oog dat de
drug in de jaren '60 werd misbruikt in
bepaalde kringen.Daardoor kwam LSD in
het criminele circuit terecht.

Volgens Hofmann was LSD een belangrijk
medicijn in de psychiatrie.De chemicus
nam zelf vaak een kleine dosis van de
stof om te experimenteren.Dat heeft
voor zijn gezondheid weinig gevolgen
gehad:Hofmann is 102 jaar geworden.


Wees gegroet
A. de Laar