13 juli 2008

Vive la France


Gisteren werd de Frater eens aangenaam verrast door een berichtje uit Frankrijk. In plaats van de gebruikelijke heksenjacht op spuitende en slikkende sporters en de hier uit voortvloeiende ‘schandalen’, nu eens een bericht met een cultureel fundamentalistische achtergrond.
De Franse minister van hoger onderwijs en onderzoek, Pecresse, heeft een Marokkaanse vrouw de Franse nationaliteit geweigerd vanwege het feit dat zij een boerka draagt. Zij stelt dat het dragen van zo’n moslimbivakmuts in strijd is met de Franse fundamentele waarden en dat de gelijkwaardigheid van man en vrouw in het geding komt. Chappeau mevrouw Pecresse, hier was de Frater nu al een tijd op aan het wachten: Een politicus die het eens een keer voor onze waarden en normen opneemt en die niet ondergeschikt maakt aan de wensen van volksstammen die bij ons een gaststatus hebben, of hierna zijn genaturaliseerd en bleven plakken. Helaas, voor ons Nederlanders, gebeurde dat dus in Frankrijk en moetem we nog iets langer wachten tot dit besef uiteindelijk doordringt tot op het Binnenhof in Den Haag.
Ja mensen onze broekenpoepers regering vindt nog steeds dat het dragen van boerka’s een fundamenteel recht is van bepaalde bevolkingsgroepen in Nederland, terwijl voor het dragen van een oer-Hollands kledingstuk als de bivakmuts, al een verbod geldt voor het gebruik hiervan op de openbare weg sinds de krakersopstanden in 1980.
Gelijke monniken, gelijke kappen, zegt de Frater altijd, maar ook dit oer-Hollandse spreekwoord zal zijn tijd nog nodig hebben om door te sijpelen tot in het Binnenhof.
Onze regering houdt zich meer bezig met de vraag: Hoe kunnen wij als Nederlanders integreren in minderheden, dan andersom.
Een vreemde zaak, vindt de Frater. Hij is als geen ander bekend met het fenomeen asiel verlenen. Al sinds de eerste kerken en kloosters als forten verrezen in het premiddeleeuwse Europa, werd er aan de deur geklopt voor hulp en bescherming. Met in acht name van de orderegels, wist menigeen zijn leven veilig achter de poort van een klooster en/of kerk. Let wel: met in acht name van en respect voor de orderegels!
Opper broekenpoeper Balkenellende zou er goed aan doen hier een voorbeeld aan te nemen en ons niet de zeden en gebruiken van elke willekeurige minderheidsgroepering opdringen.
Mevrouw Pecresse heeft haar landgenoten dan toch een stuk beter begrepen Jan-Peter!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad eerwaarde Venerius, mevrouw Pecresse doet het uistekend t.o.v. onze, zoals u het noemt, Opperbroekpoeper Balkellende, die z'n ziel al bij de aanvang van onze huidige zakkenvullers_regering aan de duivel heeft verkocht.

Laat ik u dit nog zeggen, ze zijn momenteel met zomer_reces maar wat mij betreft mogen die hufters, en met name minister van Staatsintimmidatie H. Ballin, W. Kabouter draaikont, Donner_ont_Wetter,...ach de hele kliek eigenlijk wegblijven en in de stront zakken tijdens hun reces. Bij mij en vele anderen hebben ze het wel heel bont gemaakt de afgelopen half jaar en zijn derhalve afgeschreven voor de komende begroting op prinsjesdag.
(en dat duurd zelfs nog te lang, liever per direct.)

Viva_La_France,
Tuxedo ;-)

de Frater zei

Beste Tuxedo, we weten natuurlijk dat die Fransen eigenlijk geen haar beter zijn. Deze beslissing is alleen maar genomen omdat deze mevrouw een zwaar nationalistische inslag heeft. Vanuit uit 's Fraters oogpunt ook een verachtelijk standpunt. De enige Franse dingen die de goedkeuring van de Frater verdragen zijn hun wijnen, spiritualia, klimaat, Tour, kazen en maagden.

Deo Volente
de Frater

Anoniem zei

Revolutie, dat is nu nodig met huidige broekpoepers popie Balkenende, Draaikont en CU fundamentalisten in broekpoeperland !!!!


ga zo door Venerius ;-)

Rebel Rebel