14 september 2009

Het nieuwe paspoort




Eenmaal terug van een welverdiende vakantie in de achterlanden van Polen schrok de Frater zich een hoedje bij het verwerken van zijn stapel ongelezen post.
Naast de gebruikelijke rekeningen, bankafschriften, papierspam en buurtkrantjes, lag er ook een folder van het ministerie van Binnenlandse Zak(k)en en Koninkrijksrelaties.
Wat moeten zij nu weer van de Frater vroeg hij zich af en las aandachtig het schrijven.

"Nieuw reisdocument nodig?", kopte de eerste pagina.
Waarom is hier een folder voor verspreid onder de bevolking dacht hij nog en las verder.
Op pagina twee kwam de aap uit de mouw:

Vanaf 21 september 2009 is bij de aanvraag van een nieuw reisdocument het afgeven van vingerafdrukken verplicht!

Huh? Las hij dat wel goed?
Ja, het stond er echt. Vingerafdrukken vrijwillig afstaan, hoe komen ze erbij?
Geen haar op de Frater zijn hoofd (en dat zijn er nogal wat) dat daaraan denkt! Hij is toch geen crimineel, net als de meeste Nederlanders.
De eerste letters van een vloek vormden zich reeds tot woorden in zijn mondholte en voor hij er erg in had spoot het eruit: Die duivelse wereldregering!
Ons marionettenkabinet heeft het al bij de tweede kamer erdoorgedrukt en nu zullen wij de gevolgen moeten dragen. Onder het mom van bestrijding van terrorisme en criminaliteit moeten wij eerst onze vingerafdrukken afstaan en later komt daar ongetwijfeld nog ons D.N.A. bij.

Het ministerie van Binnenlandse Zak(k)en en Koninkrijksrelaties, ook niet geheel wereldvreemd, vermoedt waarschijnlijk de nodige weerstand onder de bevolking en heeft alvast een folder bij iedereen in de brievenbus laten bezorgen, iets wat bij andere ministeriële besluiten nooit gebeurt en zal gebeuren.
Nou, weerstand kunnen ze krijgen!!
Misschien zelfs opstand als het aan de Frater ligt, maar dat kan hij niet alleen.
De Frater roept daarom iedereen op om het ministerie van Binnenlandse Zak(k)en en Koninkrijksrelaties te bestoken met verontruste mails en overige attributen.
Hier kan u ze vinden:

www.minbzk.nl/algemene-onderdelen/serviceblok/contact
Frater Venerius ging u reeds voor.
Wees gegroet.

Geen opmerkingen: